CAPNOVA skaber arbejdspladser

Oxford Research har evalueret den indsats, som CAPNOVA Invest Zealand (CIZ) og CAPNOVA Link har leveret de seneste år. Konklusionen er særdeles positiv.

Blandt andet noterer Oxford Research, at der er god synergi mellem CIZ og Link, og at det fremtidige behov for de to enheders kompetencer er stort.

Blandt de registrerede resultater er desuden, at CIZ's indsats har ført til oprettelsen af mellem 60 og 65 arbejdspladser, og at det er en type af specialiserede arbejdspladser, som ellers ikke ville være skabt. Ud fra interviews med porteføljevirksomhederne konkluderer rapporten, at der inden for de nærmeste tre år forventes en tilgang på mellem 175 og 320 arbejdspladser i Region Sjælland.

Links indsats sættes blandt andet i relief gennem bemærkninger som, at Link rådgiver med større dybde end andre aktører i regionen. Rapportens forfattere noterer endvidere, at Link har et godt ry for professionalisme, og at Link er en oplagt facilitator på større regionale satsninger på Sjælland.

I en kommentar til rapporten siger regionsrådsformand Jens Stenbæk:

"Det er vigtigt, at vi får en detaljeret evaluering af den indsats, vi gør for erhvervsudviklingen i vores region. Den dokumentation, som Oxford Research fremlægger, viser klart, at vi har fået valuta for pengene i form af arbejdspladser og tilførsel af kapital fra fonde. CAPNOVA Invest Zealand og CAPNOVA Link har virkelig gjort en mærkbar forskel."

Kim Ove Olsen, direktør i CAPNOVA, glæder sig over, at rapporten viser, at CIZ og Link  har nået et meget vigtigt mål:

"Vi arbejder med tre bundlinjer, og én af dem er i sagens natur at skabe vækst og arbejdspladser. Med evalueringen fra Oxford Research kan vi nu sige, at arbejdet i vidt omfang er blevet leveret."

 Læs den fulde evaluering