Cotes vinder ELFORSK-prisen

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik overrakte den prestigefyldte ELFORSK-pris til CAPNOVAs porteføljeselskab Cotes, der sammen med virksomheden Drying Mate, DTU og Teknologisk Institut, fik prisen for at have udviklet en energieffektiv maskine, som blandt andet kan affugte haller til opbevaring af fødevarer.

650X310elforsk2016 HKH

Foto: Dansk Energi. 

Hvert år uddeles ELFORSK Prisen til et projekt, der har skabt særlige resultater. Og det har Cotes i den grad været med til i STEAMREG-projektet, der kombinerer knowhow fra private virksomheder og vidensinstitutioner.

”De har skabt et unikt produkt og er allerede i gang med at udvikle teknologien yderligere. Det er den slags ambitioner, vi gerne vil hædre med ELFORSK Prisen,” siger forskningskoordinator for Dansk Energ Jørn Borup Jensen i en pressemeddelelse.

Dansk Energis forskningsprogram ELFORSK uddeler hvert år ca. 25 mio. kr. til forsknings- og udviklingsprojekter. Det vigtigste mål for ELFORSK er at bidrage til udviklingen af energieffektive teknologier, metoder og virkemidler, der nedbringer eller flytter energiforbruget.