AddiFab får 50.000 EUR til 3D-printtekonologi

AddiFab har med hjælp fra CAPNOVA og innovationskonsulenthuset Innovayt fået EU-midler til at undersøge markedsforhold og kommercielt potentiale i innovativ 3D-printerplatform. Og flere midler kan være på vej.

AddiFab har modtaget 50.000 EUR fra EU-programmet SMV-instrument Fase 1 til at gennemføre et fire måneders projekt, hvor de skal undersøge, hvilke materialetyper, det er muligt at støbe i. Projektet er tæt på at være afsluttet:  

”Vi kan på nuværende tidspunkt konstatere, at vi er kommet rundt om samtlige af de plasttyper, der findes, og påvist, at der ingen begrænsninger er i de typer, vi kan arbejde i. Vi har herudover været involveret i nogle forsøg med støb i metal og keramik, som også ser rigtig fornuftige ud,” fortæller Lasse Staal, CEO i AddiFab.   

I forbindelse med AddiFabs ansøgning til EU-programmet har de fået hjælp fra CAPNOVA som koordinator og fra Innovayt på den specialiserede vejledning.

”Udarbejdelse af EU-ansøgninger kan være en tids- og ressourcekrævende proces, og både samarbejdet med Innovayt og supporten fra CAPNOVA har været med til at sikre, at vi i AddiFab har kunnet fokusere på sin kerneforretning. Samtidig er ansøgningen formentlig blevet bedre, end den ville have været, hvis AddiFab selv skulle have stået for den, og de spørgsmål, der er dukket op under udarbejdelsen, har hjulpet os med at afklare en række forhold omkring vores strategi,” siger Lasse Staal.  

Slutter ikke her

Tilskuddet fra SMV-instrumentet Fase 1 kvalificerer AddiFab til at indsende en Fase 2-ansøgning, som har et budget på 1,5 mio. EUR. til udvikling og demonstration. Erfaringen viser, at har man først fået en Fase 1 ansøgning godkendt, er chancen for, at ansøgningen til Fase 2 også går igennem, forholdsvis god. 

”Med Fase 1-projektet har vi haft mulighed for at skrabe lidt i overfladen, men vi har ikke været ude og lave dybdegående komponentstudier med produktionsvirksomheder. I det næste projekt vil vi kunne gå i dybden med vores resultater og få mulighed for at demonstrere, hvad vores system kan i en meget større skala, end vi ellers ville være i stand til,” siger Lasse Staal.

Lasse Staal blogger på magasinet Ingeniøren om barrierer og potentialer inden for 3D-print - følg med her.

Fakta:

Virksomheden blev stiftet i 2014 ved hjælp af en investering fra CAPNOVA. Ingeniøriværksætterne har udviklet en automatiseret, integreret 3D-printer platform til industriel produktion. Platformen kombinerer hastigheden og reproducerbarheden fra sprøjtestøbning med 3D-printteknologiens høje fleksibilitet, og potentialet spænder bredt på tværs af forskellige brancher, der lægger vægt på præcision og processtyring.