Millioninvestering i banebrydende teknologi til luftrensning

 
Med en samlet investering fra CAT og Fornyelsesfonden på 7,7 mio. kr. kan den danske virksomhed Photocat A/S intensivere udviklingen og markedsføringen af sine nye, patentbeskyttede materialer, der bl.a. anvendes til at gøre overflader luft- og selvrensende. Potentialet er bl.a. stort inden for byggeindustrien. 
  
Kernen i Photocats produkter er transparente blandinger, som indeholder meget små partikler af mineralet titaniumdioxid. Når blandingerne anvendes i overfladebehandling af gulve, tage, vinduer og mure, brydes lyset i titaniumdioxiden, hvorved der opstår en luft- og selvrensende effekt, som nedbryder organisk materiale. Processen kaldes fotokatalyse.
  
For eksempel kan en overfladehandling af et tag fjerne mellem 5 og 35 procent af den NOx (kvælstofoxider), der er i luften, og som er et sundhedsproblem i de fleste større byer. Derudover kan produktet reducere algevækst. Titaniumdioxiden nedbryder for eksempel også formaldehyd, som er et af de mest skadelige stoffer i vores indeklima.
  
Titaniumdioxids fotokatalytiske effekt har været kendt i årtier og er især udnyttet i Japan, men Photocat har udviklet en teknologi, der kan klare sig i konkurrencen med ledende asiatiske producenter. Photocats løsninger er særligt interessante, fordi de er vandbaserede og meget lysfølsomme.
 
Markedet for fotokatalytiske produkter er i kraftig vækst og drives af verdens største producenter af byggematerialer. Det amerikanske markedsanalysefirma BCC Research anslog markedet til at have en værdi på 6 mia. kr. i 2010 og vurderede den årlige vækst til at ligge på 15 procent.
 
En af de faktorer, der kan stimulere væksten yderligere, er øgede lovgivningskrav om at fjerne kvælstofoxider fra bymiljøet.
 
Photocat er inde i en rivende udvikling og forventer en betydelig omsætningsvækst i takt med, at stadigt flere producenter af byggematerialer begynder at anvende Photocats produkter. En række af Photocats meget lovende udviklingsprojekter befinder sig lige nu i slutfasen.
 
Virksomheden er i øjeblikket ved at finde egnede produktionsfaciliteter i Roskildeområdet, oplyser administrerende direktør Michael Humle.
 
Kontakt: Adm. direktør Michael Humle, Photocat A/S, tlf.: 22 10 25 23
Investment manager Tom Weidner, CAT Invest Zealand, tlf.: 29 16 67 97
 
Se mere på www.photocat.net

AddiFab får 50.000 EUR til 3D-printtekonologi

Environment Solutions bekæmper vand med vand

Bladena gør vindmøller mere robuste

Infuser indstillet til nordisk pris

AddiFab får 13 millioner til selvtænkende 3D-printere

Environment Solutions stod igen klar til at bekæmpe vandmasserne

Fokus på
   Site Map | RSS Feed
 

CAPNOVA A/S l  Universitetsparken 7  l  4000 Roskilde  l  tlf. 4676 0850

Copyright © IKKE AKTIVERET LICENS - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.