Det går stærkt for Photocat

 
Roskilde-virksomheden Photocat har succes med overfladebehandlinger, som kan reducere luftforurening og algevækst.

Photocat har haft fart på, siden CAT Invest Zealand og Fornyelsesfonden i 2012 investerede 7,7 millioner kroner i virksomheden. Photocat producerer væsker, som kan reducere mængden af kvælstofoxider i luften og mindske væksten af alger, når blandingerne anvendes i overfladebehandling af blandt andet tage og mure.

Senest har Københavns Lufthavn anvendt tagdækning og belægningssten, der er behandlet med Photocats vandbaserede og gennemsigtige blandinger. Desuden er Photocat ved at rulle produkterne ud på det canadiske marked for gulvbelægninger.
 
Kernen i blandingerne er meget små partikler af mineralet titaniumdioxid. Når de anvendes i overfladebehandling af gulve, tage, vinduer og mure, brydes lyset i titaniumdioxiden, hvorved der opstår en luft- og selvrensende effekt, som nedbryder organisk materiale.
 
Internationalt potentiale
Processen kaldes fotokatalyse. For eksempel kan overfladehandling af et tag fjerne mellem fem og 35 procent af de kvælstofoxider, der er i luften, og som er et sundhedsproblem i de fleste større byer. Men titaniumdioxiden nedbryder for eksempel også formaldehyd, som er et af de mest skadelige stoffer i vores indeklima.
- Titaniumdioxids fotokatalytiske effekt har været kendt i årtier, men Photocat har udviklet en teknologi, der kan klare sig i konkurrencen med ledende asiatiske producenter, siger administrerende direktør Michael Humle.
 
Tom Weidner har som investment manager i CAT Invest Zealand ansvaret for investeringen i Photocat. Han peger på det internationale potentiale:
 
- Vores investeringer skal skabe vækst og arbejdspladser, og med Photocats projekter på både det danske og det canadiske marked ser fremtiden lovende ud, siger han.

Markedet for fotokatalytiske produkter udgjorde i 2010 6 milliarder kroner, og det vokser med 15 procent om året.

I Canada indgår Photocats produkter i gulvbelægninger fra Lauzon Hardwood Flooring Group of Canada.

 
 
Produktionen af belægningsstenene er i fuld gang under overværelse af Photocats Henrik Jensen (t.v.) og Michael Humle. De er hhv. COO og CEO i virksomheden (foto: CAT).

 


AddiFab får 50.000 EUR til 3D-printtekonologi

Environment Solutions bekæmper vand med vand

Bladena gør vindmøller mere robuste

Infuser indstillet til nordisk pris

AddiFab får 13 millioner til selvtænkende 3D-printere

Environment Solutions stod igen klar til at bekæmpe vandmasserne

Fokus på
   Site Map | RSS Feed
 

CAPNOVA A/S l  Universitetsparken 7  l  4000 Roskilde  l  tlf. 4676 0850

Copyright © IKKE AKTIVERET LICENS - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.