Støttemidlerne er medvirkende til succes

Environment Solutions oplever stor succes med sine mobile dæmninger og forventer at gå ind på ti nye markeder i år og at opnå tocifrede vækstrater hvert år de næste tre år. Uden hjælp fra CAPNOVA og Markedsmodningsfonden er CEO Anders Philipsen ikke sikker på, at der havde været en virksomhed i dag.

CAPNOVA har siden 2011 vejledt og hjulpet hundredvis af virksomheder med fundraising. En af de første virksomheder var Environment Solutions. I 2012 hjalp CAPNOVA med en ansøgning til Markedsmodningsfonden, hvor Environment Solutions fik 1,6 millioner kroner. Støttemidlerne blev brugt til at teste virksomhedens unikke løsning til at inddæmme vand ved oversvømmelser. En løsning, som erstatter den gammeldags og tidskrævende metode med at dynge sandsække op.

”Fra et produkt bliver til en kommerciel succes, er der en enormt lang salgscyklus, når man har offentlige kunder. Man har brug for omfattende dokumentation for at sikre, at produktet virker efter hensigten, og man er selvfølgelig ekstra forsigtig med at prøve nye løsninger for skattekronerne,” forklarer Anders Philipsen.

Virksomhedens kommercielle gennembrud kom for alvor med orkanen Egon i januar 2015, hvor 1000 meter mobil dæmning blev lagt ud i Jyllinge på Sjælland og medvirkede til at undgå en gentagelse af de store skader fra den tidligere orkan Bodil. Også den internationale ordrebog begyndte at blive fyldt i 2014, hvor virksomheden underskrev en fireårig kontrakt med det franske beredskab Securité Civile. Det kommercielle gennembrud gav Environment Solutions en omsætning på ca. 30 mio. kr. i 2014.

”Med hjælp fra støttemidlerne har vi skabt en virksomhed, som skaber danske arbejdspladser, og som har været med til at sikre store eksportindtægter til Danmark. Støttemidlerne har været en forudsætning for, at vi har kunnet udvikle den succesforretning, vi har i dag. Uden de penge er jeg ikke sikker på, at vi havde haft en virksomhed i dag,” siger Anders Philipsen.

Overskuddet skal nu bruges til at investere i yderligere produkt- og markedsudvikling.

”Den kommercielle succes gør det muligt at trykke på speederen omkring udvikling. Fremtiden ser lovende ud, og i 2015 investerer vi i nye relaterede produkter og opbygning af nye markeder med det formål at nå en kraftig vækst i 2016. Vi forventer at gå ind i ti nye markeder i år og forventer herefter tocifrede vækstrater. Produktudvikling er vigtig, og vi kommer fortsat til at sparre med CAPNOVA i årene frem,” siger Anders Philipsen.

Environment Solutions er en del af CAPNOVAs portefølje. Virksomheden har desuden fået kapital fra den regionale fond CAPNOVA Invest Zealand, der blandt andet er finansieret af tilskud fra Vækstforum Sjælland, Region Sjælland og den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Læs mere om Environment Solutions på deres hjemmeside: www.environmentsolutions.dk
Læs også denne case om Environment Solutions: Denne gang var det ikke Egon, der havde en plan.AddiFab får 50.000 EUR til 3D-printtekonologi

Environment Solutions bekæmper vand med vand

Bladena gør vindmøller mere robuste

Infuser indstillet til nordisk pris

AddiFab får 13 millioner til selvtænkende 3D-printere

Environment Solutions stod igen klar til at bekæmpe vandmasserne

Fokus på
   Site Map | RSS Feed
 

CAPNOVA A/S l  Universitetsparken 7  l  4000 Roskilde  l  tlf. 4676 0850

Copyright © IKKE AKTIVERET LICENS - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.