Photocat imponerer på svensk børs

CAPNOVAs porteføljeselskab Photocat fik en særdeles flot første handelsdag efter børsnoteringen i Sverige fredag.

Cleantech-virksomheden Photocat gjorde fredag sit indtog på Nasdaq First North i Stockholm. Børsnoteringen på den svenske markedsplads blev en succes for Roskilde-virksomheden, der i løbet af første handelsdag rejste over 22 millioner svenske kroner.

”Jeg har været meget tilfreds med dagen i dag. Det har været fantastisk,” udtalte bestyrelsesformand Mette Therkildsen i et interview på TV 2 NEWS. ”Vi ringede med klokken kl. 9 i morges og så, hvordan tradingen startede, og det gik stærkt.”

Interessen for Photocats aktier og den resulterende kursstigning var de første få minutter så stor, at den automatiske kursvagt blev aktiveret og handlen sat på pause, indtil kursen var tjekket for fejl. Ved dagens udgang endte aktien i kurs 31,7 SEK, hele 48 % over udbudskursen på 21,4 SEK.

Photocat fremstiller blandinger til overfladebehandling af blandt andet tage og belægningssten, der reducerer mængden af kvælstofoxider (NOx) i luften. Selskabet har i den seneste tid blandt andet oplevet stor opmærksomhed som følge af skandalen med Volkswagens dieselbiler, der har sat internationalt fokus på problematikken med NOx-udledning.

Efter forgæves forsøg i Danmark besluttede Photocat tidligere på året at søge mod Sverige i jagten på yderligere kapital. Den øgede kapital, som virksomheden nu har fået adgang til, skal bruges til at udbygge salgsapparatet med henblik på at sikre fremtidig vækst.

"Et stort tillykke til Photocat," udtaler investment manager i CAPNOVA Tom Weidner om børsnoteringen. "Den første virksomhed fra CAPNOVA der børsnoteres og den første rent danske virksomhed der noteres i Stockholm. Vi ser frem til at bruge de rejste midler til at skabe yderligere vækst globalt – og dermed skabe en rigtig god investering for vores mere end 140 nye ejere primært i Sverige.”


AddiFab får 50.000 EUR til 3D-printtekonologi

Environment Solutions bekæmper vand med vand

Bladena gør vindmøller mere robuste

Infuser indstillet til nordisk pris

AddiFab får 13 millioner til selvtænkende 3D-printere

Environment Solutions stod igen klar til at bekæmpe vandmasserne

Fokus på
   Site Map | RSS Feed
 

CAPNOVA A/S l  Universitetsparken 7  l  4000 Roskilde  l  tlf. 4676 0850

Copyright © IKKE AKTIVERET LICENS - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.